top of page

Mikropigmentointi

Mikropigmentoinnin ideana on korostaa omia piirteitä turvallisella, hygienisellä menetelmällä.

 

Mikropigmentointi helpottaa jokapäiväistä elämää ja nopeuttaa päivittäisiä meikkausrutiineja.

 

Mikropigmentointi on myös hyvä ratkaisu tilanteisiin, joissa et voi käyttää meikkiä, kuten harrastaessa liikuntaa, mutta haluat silti näyttää huolitellulta ja edustavalta. Jos koet meikkaamisen hankalaksi tai et voi allergisista tai muista syistä käyttää meikkiä, mikropigmentointi on hyvä vaihtoehto. Mikropigmentoinnilla voidaan myös korjata arpia, epäsymmetrisyyksiä tai häivyttää pigmentti- ja vitiligoläiskiä.

 

Mikropigmentointia tehdään yleensä kulmiin sekä silmän- ja huultenrajoihin kasvojen omia piirteitä ja värejä mukaillen. Mikropigmentoinnin sävyt ja muodot käydään aina etukäteen läpi asiakkaan kanssa. Ennen pigmentointia asiakas hyväksyy suunnitelman. Pigmentointi suunnitellaan aina näyttämään mahdollisimman luonnolliselta. Ennen mikropigmentointia käsiteltävälle alueelle levitetään puudutusaineita yksilöllisen tarpeen mukaan, mutta käsittely voi silti nipistellä ja kutittaa.

 

Mikropigmentointi tehdään käsityönä, joten kaikilla mikropigmentoijilla on oma tyylinsä ja kädenjälkensä.

 

Mikropigmentointi tehdään väripigmentin avulla. Se pysyy ihossa 1-3 vuotta ihotyypistä riippuen. Kuivaihoisilla mikropigmentointi pysyy yleisesti ottaen kauemmin kuin rasvaisissa ihotyypeissä. Mikropigmentointia voisi kuvailla tekniikaltaan kevyeksi tatuoinniksi. Sitä ei kuitenkaan tehdä yhtä syvälle kuin tavallista tatuointia, vaan väri viedään vain ihon ylempiin kerroksiin. Mikropigmentointiin käytetään kertakäyttöisiä steriilejä neuloja, ja erityisesti tähän tarkoitukseen valmistettuja väriaineita. Käsittely tehdään tarvittaessa kahdesti, joillakin ihmisillä yksi käsittelykerta riittää. Jos tarvitaan toista käsittelyä (ehostusta) se tehdään noin kuukauden päästä ensimmäisestä käsittelykerrasta. Heti käsittelyn jälkeen sävyt näyttävät tummemmilta kuin miltä lopputulos tulee myöhemmin näyttämään.

 

Toimenpide aloitetaan huolellisella suunnittelulla yhdessä asiakkaan kanssa. Ennen varsinaista pigmentointia asiakas hyväksyy käytettävän värin sekä pigmentoijan piirtämän esipiirroksen kulmakarvoihin. Mikropigmentoinnilla voidaan tehostaa myös katsetta pigmentoimalla silmärajaukset.

Useiden värien valikoima mahdollistaa luonnollisen lopputuloksen esim. kulmakarvoissa. Jokaiselle asiakkaalle valitaan oma, yksilöllinen ja luonnollinen väri. Pigmentointia ei aloiteta ennen kuin asiakas on hyväksynyt mallin ja värin.

 

Ennen toimenpidettä hoitoalue puudutetaan pintapuudutevoiteella ja toimenpiteen aikana puudutetta lisätään tarpeen mukaan.

 

Mikropigmentoinnissa käytetään asianmukaisia steriilipakattuja kertakäyttöisiä välineitä ja biologisia mikrovärejä. Värivalinnoissa pyritään luonnollisuuteen.

 

Halutun lopputuloksen saamiseen riittää periaatteessa yksikerta (henkilöstä riippuen) parempi tulos saadaan jos tehdään myös ehostus noin 1-2kk sisällä varsinaisesta pigmentoinnista. Näin saadaan parempi kesto pigmentoinnille.

 

On erittäin tärkeää että pigmentoitua aluetta jälkihoidetaan kotona hyvin. Toimenpiteen jälkeen käydään läpi kotihoito-ohjeet. 

 

Liitteessä lisätietoa pigmentoinnista ennen ja jälkeen.

 

bottom of page